onderhoud en reparatie.

 

Er zijn helaas diverse aanbieders die beweren dat uw boiler geen onderhoud nodig heeft.

Het gevolg is dat de levensduur van uw boiler dan gemiddeld 2 tot 4 jaar zal zijn.

Hoe komt dit vraagt u zich af , in de boiler zit een anode die uw ketel beschermd tegen het elektrolyse proces dat in de boiler plaatsvind tijdens het verwarmen .

Dit proces tast het minst edele metaal aan in uw boiler , dat is een anode die uw ketel beschermd .

Deze lost langzaam op en voordat deze geheel is opgelost moet deze vervangen worden. Wij raden u aan de anode te vervangen tussen de 1,5 en 2 jaar, afhankelijk van het gebruik.

Doet u dit niet dan zal nadat de anode op is uw ketel worden aangetast en zal de boiler gaan lekken.

Dit is achteraf NIET meer te repareren , de betreffende aanbieders hopen dan dat u bij hen een nieuwe boiler zult aanschaffen.

Boilers met een RVS of koperen ketel hebben deze bescherming niet nodig , echter zijn deze boilers vaak een keer of 4 zo duur.

En ook deze boilers hebben onderhoud nodig omdat het element zal verkalken wat resulteert in een veel hoger energie verbruik en het zou het element kunnen beschadigen ( het element kan zijn warmte niet kwijt en brand door )

Boilerservice is daarom gestart om zijn eigen klanten de service te bieden om binnen de garantietermijn de boiler gratis te laten onderhouden, m.u.v. de anode t.w.v. € 19,95.

Echter leveren wij ook de service mocht er een probleem ontstaan met uw boiler buiten de garantie om, dat wij de boiler nakijken en repareren tegen vergoeding van onderdelen en uurtarief.

De enigste voorwaarden zijn dat de boiler is gekocht bij Boilerservice en dat de boiler aangeboden wordt in Apeldoorn.

Daar onderhouden en repareren wij de boilers, u kunt de boiler opsturen of u komt persoonlijk langs en u kunt erop wachten om de boiler meteen retour te nemen .

U kunt dan ook gelijk zien hoe wij het onderhoud uitvoeren en wij kunnen uw vragen beantwoorden.

Uiteraard kan dit ook in de weekenden en in de avonduren.

Voor de doe-het-zelvers onder ons, u kunt ons ook telefonisch benaderen tijdens het onderhoud om te vragen waar u op moet letten.

Dit kan uiteraard ook in de avonduren en de weekenden .

Als u een beetje doe-het-zelf kennis heeft dan is het onderhoud prima zelf te doen.

Wilt u het toch laten doen dan plannen we dit voor u in en krijgt u de instructies hoe de boiler af te tappen.

Het onderhoud bij u thuis uitvoeren is helaas niet mogelijk omdat als wij dit zouden doen wij de uren en de kilometers zouden moeten gaan berekenen en de kosten dan te hoog zouden worden gezien de prijzen waarvoor wij de boilers aanbieden aan onze klanten.